Bocskai Strand- és Gyógyfürdő

Hajdúböszörményi Termálkemping és Apartman

  • 3.png
  • 4.png
  • slide-940x270-1a.jpg
  • slide.png
  • slide1.png


Nagy öröm számunkra, hogy Hajdúböszörmény Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz TOP_PLUSZ-2.1.1-21-HB1 - Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhívása keretében a Bocskai Strand- és Gyógyfürdő energetikai korszerűsítésére. Bízunk benne, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően vendégeink még jobban érezhetik magukat nálunk!

A projekt célkitűzéseinek megvalósítására az önkormányzatot a Támogató – 2022. 12. 12-én hozott döntésével – 299,95 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette. (TOP_PLUSZ-2.1.1-21-HB1-2022-00052 azonosítószámú projekt)


A kedvezményezett neve: Hajdúböszörmény Város Önkormányzata
A fejlesztés tárgya: A Bocskai Strand- és Gyógyfürdő energetikai korszerűsítése
A szerződött támogatás összege: 299 954 170 Ft
A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A projekt megvalósítása során a Bocskai Strand- és Gyógyfürdő Uzsok tér 1. sz. alatti épületének energiatudatos gépészeti korszerűsítése történik meg, megújuló energia felhasználásával. A műszaki tartalom (épületenergetikai fejlesztések, hőtermelők, hőelosztók, légkezelők és épületklímák fejlesztése, épület- és technológiai automatizálási tevékenység, világítás, abszorpciós központi hűtőberendezések telepítése és kompresszoros folyadékhűtő kiváltása, gépészeti rendszer korszerűsítése, hőszivattyú beépítése, puffertároló kialakítása, légkezelőgépek cseréje, légcsatorna-hálózat cseréje, termálvíz hőhasznosítása, termál és uszoda elfolyóvíz hulladékhőjének hasznosítása, hőszivattyú) meghatározása a projekt-előkészítésbe bevont szakértők javaslata alapján történt.


Közvetlen célok:
• a havi kiadások szignifikáns mérséklése az energetikai jellemzők javításával,
• a rentábilis működés biztosítása a hosszú távú működéshez,
• a CO2 terhelés javítása, üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése
• a környezettudatos szemlélet erősítése,
• a hazai megújulóenergia-hasznosítás arányának növelése.

A beruházás megvalósítása nyomán jelentősen csökken az épület energiafelhasználása, ezzel arányban a fenntartási/üzemeltetési költségek. A kivitelezés befejezésekor az épület korszerű, a jelenleg elvárt energetikai előírásoknak megfelelő állapotba kerül, mely az épület használói számára minőségi javulást eredményez.

Hosszú távú cél, hogy a lehető legnagyobb mértékben önellátóvá váljon az épület, azaz minél kisebb mértékű legyen a költségvetési forrásoktól való függés. A korszerű technológiák alkalmazása révén a fenntartási kiadások idővel minimalizálódnak, az így megtakarított pénzügyi források pedig egyéb fontos fejlesztési célokra lesznek fordíthatók.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024. 10. 31.




Hajdúböszörmény mobilalkalmazás

 
Ne maradjon le semmiről!

Nevezetességek, Éttermek, szálláshelyek, Városi rendezvények, GPS kalauz