Bocskai Strand- és Gyógyfürdő

Hajdúböszörményi Termálkemping és Apartman

  • 3.png
  • 4.png
  • slide-940x270-1a.jpg
  • slide.png
  • slide1.png

A fürdőzésről általában csak a vizes élmények jutnak eszünkbe, pedig a Bocskai Gyógyfürdő sokkal többet kínál a gyógyvízben való egész napos relaxálásnál!

Szaunavilágunk a nyugalom szigete, ahol a külvilág egycsapásra megszűnik. A szaunázás szerelmesei nálunk kedvükre válogathatnak, hiszen a gőzkabin mellett a finn- és infraszaunát is ingyenesen vehetik igénybe látogatóink. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy mikor melyiket válasszuk?

 

Finn szauna: Hagyomány és hő

A finn szauna jellemzője a magas hőmérséklet (általában 70-100°C között), és a szauna kövekre öntött vízzel irányított páratartalom. Ezek együttesen segítik a következőket: 

  1. Mélyreható izzadás: A magas hőmérséklet segíti a test mélyebb rétegeiből történő izzadást, tisztítja a pórusokat és segíti a méreganyagok eltávolítását a szervezetből.
  2. Feszültség és stressz csökkentése: A magas hőmérséklet javítja a vérkeringést, lazítja az izmokat, ami csökkenti a stresszt és feszültséget.
  3. Jobb alvás: A finn szauna használata után sokan jobban alszunk.
  4. Immunerősítés: A finn szauna kiváló választás hidegebb időjárás esetén, mivel segít megelőzni a megfázást.
  5. Szeánsz élmény: Rendszeresen tartott, különleges szauna felöntéseinket és szeánszainkat szakképzett szauna mesterek vezetik, akik fantáziája határtalan abban, hogy vendégeink maradandó élménnyel távozzanak! Ne hagyja ki!

 

Infraszauna: Enyhébb hőmérséklet, mélyre ható infravörös sugarak

Az infraszauna alacsonyabb hőmérsékleten működik (kb. 40-60°C), és mélyre ható infravörös sugarakkal dolgozik. Az infraszauna jellemzői:

  1. Mélyebb hőhatás: Az infravörös sugarak közvetlenül a bőr alá hatolnak, ami segíti az izmok ellazítását és az ízületi fájdalmak enyhítését.
  2. Enyhébb hőmérséklet: Alacsonyabb hőmérsékleten működik, így sokan kényelmesebben érzik magukat benne, és hosszabb ideig tudják használni.
  3. Súlycsökkentés és méregtelenítés: Az infravörös sugarak segíthetnek a testsúlycsökkentésben és a méreganyagok eltávolításában.
  4. Krónikus fájdalmak enyhítése: Az infraszauna hatékonyan segít az ízületi gyulladás vagy izomfájdalom enyhítésében.

 

Mikor melyiket válasszuk?

A választás függ az egyéni igényektől és célkitűzésektől. Ha hagyományos szaunaélményre, stresszcsökkentésre van szüksége, és jól bírja a meleget, a finn szauna lehet az ideális választás. Az infraszauna pedig kiváló, ha krónikus fájdalommal küzd, vagy csak könnyed pihenésre vágyik. 

Fontos megjegyezni, hogy mindkét típusú szauna erősíti az immunrendszert javítja a bőr állapotát és az általános testi-lelki egészséget. Ennek ellenére szaunázás előtt fontos az orvos véleményét kikérni, különösen, ha valamilyen egészségügyi problémája van!

A finn- és infraszauna is kiváló kiegészítői a gyógyfürdőzés élményének, hiszen, ha méreganyagtól mentesek és kitágultak a bőr pórusai, a gyógyvízben lévő ásványi anyagok is könnyebben szívódnak fel! Jöjjön el hozzánk, gondoskodjon a testi- és lelki egészségéről, és élvezze a pihenést!




Hajdúböszörmény mobilalkalmazás

 
Ne maradjon le semmiről!

Nevezetességek, Éttermek, szálláshelyek, Városi rendezvények, GPS kalauz