Bocskai Strand- és Gyógyfürdő

Hajdúböszörményi Termálkemping és Apartman

  • 3.png
  • 4.png
  • slide-940x270-1a.jpg
  • slide.png
  • slide1.png

Az időjárás változás, a nyirkos hideg idő súlyosbítja az ízületi fájdalmakat, de ez nem jelenti azt, hogy együtt kell élnie vele. A rendszeres gyógyfürdőzés segít az időjárás okozta ízületi fájdalmak megelőzésében és enyhítésében is!

Amikor a hőmérséklet melegből hidegbe fordul át, akkor sokak szervezete azt fejfájással, vagy ízületi fájdalommal jelzi. A leggyakoribb panasz ilyenkor a hát, a derék, a nyak környékének fájdalma. Ennek oka, hogy a csökkenő légköri nyomás hatására a szövetek megduzzadnak, ami irritálhatja az ízületeket. Ha ízületi gyulladása van, akkor az ízületek eleve duzzadtabbak, ha ehhez hozzáadjuk a szövetek tágulását a nyomásváltozás miatt, akkor érthető, ha súlyosbodnak a tünetei. 

Hogyan segít a gyógyfürdőzés a fájdalom csökkentésében?

Életmódváltás

Az egészséges életmód a jó közérzet alapja. A helyes táplálkozás, megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék fogyasztása és a súlytöbblet leadása mellett a gyógyvízből felszívódó ásványi anyagok is segíthetnek a panaszok enyhítésében. A gyógyfürdőzés közbeni aktív tevékenységek, mint például az úszás vagy vízi torna segíthetnek a testsúly kontrollálásában és a fogyásban.

Rendszeres testmozgás

Krónikus ízületi problémák esetén a rendszeres testmozgás kiemelten fontos, mivel a mozgás serkenti az ízületi folyadék termelését. Ez az ízületi folyadék létfontosságú a porc táplálásához és a tápanyagok szállításához. Az úszás különösen hasznos, mert a vízben az ízületek minimálisan terhelődnek. A Bocskai Gyógyfürdőben 6:00-8:00-ig sportúszási lehetőséget biztosítunk, mely a városkártyával rendelkező vendégeink számára kedvezménnyel vehető igénybe. Ha inkább valami más mozgásformát választana, azt kellemes környezetben, az időjárástól függetlenül, bármikor megteheti az edzőtermünkben.

Gyógytorna

A Bocskai Gyógyfürdőben egyéni és csoportos gyógytorna mellett víz alatti gyógytorna is segíti az ízületek mobilitását és az izomerő helyreállítását.

Gyógymasszázs

A fürdőben elérhető gyógymasszázs beindítja a vér- és nyirokkeringést, lazítja a görcsöket, oldja a fájdalom miatt felgyűlt feszültséget.

Tartsa magát melegen!

A kellemesen meleg gyógyvíz fokozza a véráramlást, fellazítja a feszes szalagokat, inakat és kötőszöveteket. A Bocskai Gyógyvíz jodidos, bromidos, hidrogén-karbonátos összetétele kiválóan alkalmas reumatikus kopásos, ízületi betegségek kezelésére. Jódtartalmának köszönhetően kiváló keringésjavító, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású, brómtartalma miatt pedig idegnyugtató és stresszoldó hatással is rendelkezik.

Stresszoldás

A stressz és a mozgásszervi problémák között közvetlen összefüggés van, mivel a stressz hatására az izmok feszültté válnak. A meleg gyógyvízben való fürdés természetes módon oldja a testben és az izmokban felgyülemlett feszültséget. A medencéink élményelemei, valamint a hagyományos és infraszaunánk is javítják a vérkeringést, segítenek enyhíteni az izomfájdalmakat, és serkentik a test természetes stresszoldó folyamatait. 

Szeretettel várjuk!




Hajdúböszörmény mobilalkalmazás

 
Ne maradjon le semmiről!

Nevezetességek, Éttermek, szálláshelyek, Városi rendezvények, GPS kalauz