Bocskai Strand- és Gyógyfürdő

Hajdúböszörményi Termálkemping és Apartman

  • 3.png
  • 4.png
  • slide-940x270-1a.jpg
  • slide.png
  • slide1.png

 

A legtöbben a hideg évszakhoz kötik a gyógyfürdő vagy szauna látogatást, pedig a melegvizes gyógyfürdők értékes élményeket és egészségügyi előnyöket kínálnak a nyári hónapokban is.

A nyári gyógyfürdőzés előnyei

Kíméletes lehűlés - Sokan nem tudják, de a 32 fok körüli vízhőmérséklet mérsékelten és egészségesebben hűti le a szervezetet, mint a 20 fokos kültéri medencevíz.  A meleg gyógyvíz emellett lazítja az izmokat, enyhíti a feszültséget, jótékony hatásai a bőrre is érvényesek, segítik annak hidratálását.

Megnyugtató környezet - A Bocskai Gyógyfürdő kültéri gyógymedencéje árnyas, zöld parkban található, ami lehetővé teszi, hogy miközben pihenünk, élvezzük a természet szépségét és harmóniáját. A pihentető légkör, a víz enyhe morajlása és a tény, hogy picit kiszakadunk a mindennapokból, nyugtató, relaxálód hatású. A friss levegőn való tartózkodás pozitív hatással van az általános közérzetre és a mentális jólétre is.

Egészségügyi előnyök - A termálvízben található ásványi anyagok és nyomelemek számos egészségügyi előnnyel járnak. A melegvizes fürdőzés javítja a vérkeringést, segíti az ízületek és izmok regenerálódását, valamint enyhíti az izomfájdalmakat. Ha mindehhez még a a szaunát is igénybe veszi, az elősegíti a szervezet méregtelenítését és erősíti az immunrendszert.

Mire figyeljünk nyári gyógyfürdőzéskor?

Napvédelem - Bár a Bocskai Strandon található gyógyvizes medencénk árnyékos és fedett, fontos védekezni a nap káros sugarai ellen. A naptej és kalap használata erősen ajánlott! 

Folyadékpótlás - Mivel a gyógyvíz meleg, és nyáron a levegő hőmérséklete is magasabb, a hidratálásra a szokásosnál is nagyobb hangsúlyt kell fektetni. Ne várja meg, hogy szomjas legyen! Rendszeresen és bőségesen fogyasszon folyadékot!

Fürdőzési idő - A melegben még fontosabb, hogy ne lépjük túl az ajánlott 20 perces fürdőzést, és hagyjunk időt a szervezetnek a pihenésre. Inkább több, de rövidebb fürdőzési időkkel számoljunk! A legforróbb napszakokban érdemes a gyógyfürdőzést elkerülni, mivel ilyenkor a meleg még inkább megviseli a szervezetet. 

Fokozatosság - Nagyon lényeges, hogy a melegből ne menjünk egyből a hideg vízbe! A felhevült testnek nem tesz jót a sokkhatás, csak fokozatosan szoktassuk a szervezetet az eltérő hőmérséklethez! A hideg víz után a hirtelen meleg sem jó, mivel megterheli a szív- és érrendszert, és vérnyomás ingadozást okozhat!

Étkezés - Közvetlenül a fürdőzés előtt ne együnk zsíros, fűszeres, nehéz ételeket, és még könnyű ételek esetén is legalább fél-egy órát ajánlott adni a testnek az emésztésre! Csak ezután menjünk a medencébe!

A nyári melegben is válasszuk bátran a gyógyvizeket, ám ügyeljünk az alapvető szabályokra! Ezeket betartva a természet közelsége és a gyógyító melegvíz kombinációja garantáltan frissítő és revitalizáló élményt nyújt minden látogatónak. 

 




Hajdúböszörmény mobilalkalmazás

 
Ne maradjon le semmiről!

Nevezetességek, Éttermek, szálláshelyek, Városi rendezvények, GPS kalauz