Bocskai Strand- és Gyógyfürdő

Hajdúböszörményi Termálkemping és Apartman

  • 3.png
  • 4.png
  • slide-940x270-1a.jpg
  • slide.png
  • slide1.png

A megfelelő folyadékbevitel a mindennapi életünk során is fontos, ám sokkal inkább oda kell rá figyelni a strandon. Ilyenkor ugyanis hosszú órákat töltünk a napon, az átlagosnál többet mozgunk, izzadunk, ám a vízben észre sem vesszük, hogy dehidratáltak vagyunk. 

Mennyi folyadékra van szükségünk egy strandolós napon?

A szakemberek ajánlása szerint átlagosan naponta körülbelül 2-3 liter víz fogyasztása javasolt egy átlagos felnőtt számára. Azonban egy meleg nyári napon, különösen ha sokat mozgunk, ennél jóval több folyadékra van szükségünk.

Fontos, hogy figyeljünk a testünk jelzéseire! A szomjúság azt jelzi, hogy a szervezetünk már dehidratált! Ne várjunk erre, hanem igyunk még időben! A vizelet színe is jól jelzi, mennyire vagyunk hidratáltak: ha világos sárga, nincs gond, ám  ha sötét sárga mielőbb igyunk!

Hogyan maradjunk hidratáltak?

Legyen mindig kéznél egy kulacs vagy palack, amiből rendszeresen kortyolhat és amit utántölthet! A Bocskai Strand- és Gyógyfürdő területén több lehetőség is van vízzel újratölteni a kulacsokat, emellett több büfé is hűtött italokkal várja a strandolókat.

A cukros, szénsavas üdítők, koffeines és alkoholos frissítők tovább növelik a folyadékveszteséget, mivel ezek az alkotóelemek vizet vonnak el a szervezetből! A koffein és az alkohol vízhajtó hatású, ami tovább fokozza a vízvesztést. Válasszon inkább vizet!

Fogyasszon hidratáló, friss gyümölcsöket és zöldségeket! A dinnye, sárgadinnye, uborka és paradicsom is magas víztartalmú, így hidratáló hatású.

Gondoskodjon a napvédelemről! Használjon napvédő krémet, viseljen kalapot és napvédő ruházatot, valamint, ha csak lehet, legyen az árnyékban! 

Ne csak a strandon figyeljen a hidratálásra!

A hidratálás nemcsak strandoláskor, hanem előtte és utána is fontos. Már előző nap is fokozottan figyeljen a folyadékbevitelre, akárcsak a strandolás után - különösen, ha meg is pirult a napon! 

Ha a dehidratáció jeleit tapasztalja (szájszárazság, szédülés, fáradtság), mielőbb igyon vizet, ellenkező esetben akár komoly egészségügyi problémák is jelentkezhetnek! Ne hagyja, hogy a dehidratáltság elrontsa a strandolós napot, a jól megérdemelt pihenést!

 

 

 




Hajdúböszörmény mobilalkalmazás

 
Ne maradjon le semmiről!

Nevezetességek, Éttermek, szálláshelyek, Városi rendezvények, GPS kalauz