Bocskai Strand- és Gyógyfürdő

Hajdúböszörményi Termálkemping és Apartman

  • 3.png
  • 4.png
  • slide-940x270-1a.jpg
  • slide.png
  • slide1.png

Miért érezzük magunkat olyan boldognak egy strandon eltöltött nap után? Mert számos pozitív hatással van ránk fizikailag és lelkileg is! Az önfeledt strandolás nem csak a hangulatunkra hat, hanem az egészségi állapotunkra is.

Oldja a stresszt

A strandolás örömmel és energiával tölt fel. A napfény, valamint a kék víz és a hullámok látványa lazítja a testet, csökkenti a fájdalmat, és oldja a stresszt. Ezt bizonyítja az is, hogy a vízcsobogást gyakran használják elalvást segítő hangként, a fényterápiát pedig hatékonyan alkalmazzák a szorongás és a stressz leküzdésére. 

Segíti a jobb alvást

Néhány óra strandolás után garantált a nyugodt éjszakai alvás. Az álmatlanságban szenvedők számára a strandolás határozottan ajánlott. A víz hullámzó hangja hatására a testünk elkezd boldogsághormont termelni, a kék szín látványa pedig nyugtatóan hat az idegrendszerünkre. Emellett az úszás remek testmozgás, melytől kellemesen elfáradunk, a  csökkent stressz-szint pedig azonnal segíti a hormonok szabályozását – így sokkal könnyebbé válik este a mély alvás.

Növeli a D-vitamin-szintet 

Az egyik legfontosabb vitamin a D-vitamin; ennek ellenére nagyon kevés szívódik fel az étrendből, még akkor is, ha D-vitaminnal dúsított terméket fogyasztunk. Ellenben ha már tíz percet tölt a napon a szabadban, az lehetővé teszi, hogy közvetlenül a bőrén keresztül szívja fel a napi D-vitamin-adagját! Ezzel nő a kalcium felszívódás, erősödnek a csontjaink és csökken a szívbetegség kialakulásának kockázata is.

Erősíti az immunrendszert

A Bocskai Strand magas jódtartalmú gyógyvize fantasztikus immunerősítő. Nemcsak kiváló keringésjavító, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású, hanem elősegíti a pajzsmirigy működését is, ami fontos szerepet játszik az immunrendszerünk működésében. Brómtartalmának köszönhetően pedig idegnyugtató és stresszoldó hatással is rendelkezik, ezzel szintén támogatva az immunrendszert.

Segít fogyni és fitt maradni

Akár fogyni szeretne, akár formában szeretné tartani magát, vagy ha csak megszabadulna a felgyülemlett energiától, a strand kiváló hely mindehhez. Számtalan mozgási lehetőség adott, ahhoz, hogy fitt maradjon: úszhat, focizhat, strandröplabdázhat, csúszdázhat vagy igénybe veheti edzőtermünket is. Sőt, ha mezítláb sétál a strand parkjában, azzal máris több izmot tornáztat, mintha ezt cipőben tenné.  

Gyulladás- és a fájdalomcsökkentő 

A víz alatti torna messze a legkönnyebb mozgásforma az idősek, ízületi fájdalmakban, ízületi gyulladásban szenvedők vagy nemrégiben műtéten átesett személyek számára, hiszen a vízben jelentősen csökken a test súlya, így kíméli a fájó az izmokat, ízületeket. 

Könnyebb légzés

Az asztmában, COPD-ben szenvedők, vagy egyéb légzési nehézségekkel küzdők víz közelében sokkal könnyebben lélegeznek, mint  bárhol máshol. Az úszás kifejezetten ajánlott a szezonális allergiában szenvedőknek! 

Növelje energiaszintjét! 

A szervezet megfelelő jódszintje biztosítja az optimális energiaszintet és anyagcsere sebességét, a haj- és körömnövekedést, valamint a hormonszint szabályozását.  Azoknak, akik szeretnék fenntartani a szervezetükben az optimális jódszintet, ajánljuk, hogy próbálják ki a termálmedencéinkben való fürdőzést! Gyógyvizünk értékes hatóanyagai a bőrön keresztül és légzés útján is felszívódnak. 

Amint látja, a strandolásnak számtalan előnye van, nem véletlen, hogy az orvosok már az 1800-as évek előtt is gyakran javasolták a fürdőkúrát a depresszió, szorongás, stressz, ízületi gyulladás és még sok más betegség. leküzdésére. Ha különösen stresszes hete volt a munkahelyén, vagy a kezdődő nehéz iskolaév előtt szeretné feltölteni a családot, vagy egyszerűen csak nem érzi magát jól, látogasson el hozzánk és töltődjön fel nálunk! 

 




Hajdúböszörmény mobilalkalmazás

 
Ne maradjon le semmiről!

Nevezetességek, Éttermek, szálláshelyek, Városi rendezvények, GPS kalauz