Bocskai Strand- és Gyógyfürdő

Hajdúböszörményi Termálkemping és Apartman

  • 3.png
  • 4.png
  • slide-940x270-1a.jpg
  • slide.png
  • slide1.png

A legtöbben azért indulnak kempingezni, mert elegük van a városból vagy új kalandra vágynak. Legyen szó úszásról, kerékpározásról, túrázásról vagy bármilyen más tevékenységről, a szabadban eltöltött idő és a kempingezés nemcsak nagyszerű szórakozás, de bizonyítottan egészséges is! Íme a legfőbb pozitív hatásai, melyeket nálunk is megtapasztalhat!  

Csökkenti a stresszt és a szorongást - Már 20 percnyi természetben eltöltött idő is elég ahhoz, hogy csökkenjen a szervezetben a stresszhormonok szintje. 

Jobb alvás - Tudományosan bizonyított, hogy ha napfelkeltével kelünk és naplementével fekszünk, a szervezetben helyreáll a természetes alvási ciklus, biztosítva a megfelelő mennyiségű és minőségű alvást. Hajlamosak vagyunk elfeledni, hogy az alvás az összes testfolyamatra hatással van, többek között csökkenti a gyulladást és javítja a szív- és érrendszer egészségét.

Csökkenti a depressziót, fokozza a hangulatot - A természetben eltöltött idő növeli a vitalitást, fokozza a hangulatot és az javítja általános közérzetet. A szabadban töltött idő pozitívan hat az agy melatonin szintjére is. A melatonin az a vegyi anyag, amely fáradtságot okoz, és depressziót válthat ki. A kempingezés azonban ezen is segít. 

Javítja/ elmélyíti a kapcsolatokat - Ha a mindennapi feladatok okozta stressz nélkül tölt időt barátaival és családjával, az erősíti és elmélyíti a velük való kapcsolatát, a kölcsönös megbecsülés érzését. Bizonyított, hogy a szoros társas kapcsolatok meghosszabbítják az életet, késleltetik az időskori memóriaproblémákat. 

Fokozza a fizikai aktivitást - A sátor felállítása mellett a túrázás, a kerékpározás, a horgászat, az úszás, a kenuzás és minden egyéb, a szabadban végzett tevékenység olyan szórakoztató, hogy közben észre sem veszi, hogy tulajdonképp éppen edz. A túrázás, kerékpározás, úszás mind segítenek megőrizni szívének és tüdejének egészségét is. 

Segít összpontosítani - A digitális eszközeinkkel töltött idő negatívan befolyásolja a koncentrációs képességünket, a memóriánkat, sőt, az érzelmeink szabályozására is kihat. A digitális detox új élményekkel gazdagít, melyek fejlesztik a koncentrációs készségeinket is, emellett nyugodtabbak, boldogabbak vagyunk, így az esetleges érzelmeinket is helyén tudjuk kezelni.

Segíti a betegségből való felépülést -  A természet nyugtató ereje, illetve az itt szerzett pozitív tapasztalatok támogatják a fájdalomcsillapítást, az immunrendszer működését és a műtét utáni gyógyulást - beleértve a rákos megbetegedéseket is. 

Gyógyító napfény és friss levegő - Ha a zöldben tölti az időt, a szervezete több oxigént vesz fel, ami segít megtisztítani a tüdejét, és a teste is kevesebb megterheléssel működik! Nem ez az egyetlen előnye a friss levegőnek. A szabadban töltött idő pozitívan hat a vérnyomásra, az emésztésre, és extra lökést ad az immunrendszernek. Már néhány nap természetközelség is komoly egészségügyi előnyökhöz juttatja az extra oxigén és a szennyező anyagok alacsonyabb szintje miatt. Emellett a természetes napfény segít előállítani az egészséghez nélkülözhetetlen, optimális napi D-vitamin mennyiséget. 

A kihívás izgalma - Az új tapasztalatok, amelyek szellemileg és fizikailag stimulálnak, segítenek megőrizni az agy egészségét, frissességét, nem beszélve a kihívások legyőzése után érzett sikerélmény és büszkeség pozitív lélektani hatásairól. A fizikailag és intellektuálisan serkentő új tevékenységeknek van a legnagyobb hatása az agy egészségére, és a kempingezés mindkét kritériumnak megfelel.

Egészségesebb táplálkozás - A kempingezés és a természet közelsége sokkal inkább a teljes értékű ételek fogyasztására ösztönöz bennünket, ráadásul sokkal nehezebben jutunk közben az egészségtelen gyorsételekhez. 

Nyaraljon, töltődjön fel nálunk! 

A Bocskai Strand- és Gyógyfürdő csapata hisz abban, hogy a gyógyulás nemcsak kórházban lehetséges. Célunk, hogy megtalálja problémájára a gyógyulást a természetben, illetve gyógyvizünk természetes erejében! Ezért személyre szabott tanácsadással és gyógyászati kezelésekkel is várjuk a hozzánk látogatókat, hogy mielőbb elfelejthesse a fájdalmat és újra visszatérhessen a régi életéhez! 

Kedvet kapott? Fogja barátait vagy családját, és vágjon bele – pihenjen, töltődjön fel nálunk! A Bocskai Strand- és Gyógyfürdő Termálkempingjében többféle szálláshely közül közül válogathat! Lehetősége van sátorozni, érkezhet lakóautóval, vagy rendelkezésére állnak stúdió- és apartman szobáink is, melyekhez korlátlan fürdőbelépőt biztosítunk az itt-tartózkodási idő alatt!  

 




Hajdúböszörmény mobilalkalmazás

 
Ne maradjon le semmiről!

Nevezetességek, Éttermek, szálláshelyek, Városi rendezvények, GPS kalauz