Bocskai Strand- és Gyógyfürdő

Hajdúböszörményi Termálkemping és Apartman

  • 3.png
  • 4.png
  • slide-940x270-1a.jpg
  • slide.png
  • slide1.png

Kismamaként is nyugodtan élvezheti a strandolás örömeit, ám ehhez fontos odafigyelni néhány dologra! Tippjeink segítségével nagy pocakkal is önfeledten élvezheti a napfényt, úszást, napozást!

 

Tudjuk, hogy a várandósság a kockázatok és elkerülendő dolgok soha véget nem érőnek tűnő, hosszú listájával jár. Szerencsére a strandolás nem tartozik közéjük és könnyű megelőzni a lehetséges veszélyeket is. Íme, a főbb dolgok, amikre különös figyelmet kell fordítani, ha strandra látogat.

Nyugodt környezet

A meghitt, családias hangulatú, nem túlzsúfolt és árnyas fákkal, tág zöld terekkel rendelkező strandon garantált a felüdülés. A Bocskai Strand tökéletes helyszín ahhoz, hogy kismamaként is kellemesen teljen a strandolás.

Ne melegedjen túl!

A túlmelegedés az első trimeszterben akár vetélést is okozhat, de később is árthat a babának. Ezért fontos, hogy a lehető legárnyékosabb helyet válassza a strandon, és mártózzon meg a medencében, lógassa a lábát a vízbe vagy zuhanyozzon, hogy lehűljön, ha melege van. Ebben segít a nyakra helyezett hideg vizes törölköző is. 

Napvédelem

A kismama bőr különösen érzékeny, ezért a fényvédelem kötelező. Válassza a reggeli és késő délutáni órákat, mikor gyengébb a napsütés. Viseljen sapkát és laza ruházatot és lehetőség szerint maradjon árnyékban.

A leégés számos hatással lehet az általános egészségi állapotára, ami kihathat a babára is. Emellett a leégés csökkenti a szervezet  folsav szintjét, ami létfontosságú a baba fejlődéséhez és egészségéhez.

Vízhőmérséklet

Ha zárt a méhszáj, az úszás kiváló, alacsony intenzitású sport, ami enyhíti a láb, a hát és az ízületek terhelését. A víz nyomóereje pedig jótékonyan hat a vénákra is, csökkenti az ödémás duzzanatok. Fontos azonban, hogy ügyeljen a víz hőmérsékletére. Ha a víz túl hideg, az a méh összehúzódását okozhatja, míg a túl meleg víz megemelheti a testhőmérsékletet. A Bocskai Strand - és Gyógyfürdőben a hideg vizes medencék is kellemes 24-26 fokosak, míg a termálmedencéink 32-40 fok közötti, különböző hőmérsékletűek, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet. A vízminőséget naponta többször ellenőrizzük, hogy elkerüljük a fertőzések kockázatát. 

Ne feküdjön a hátára!

Ha túl van a terhesség felénél, ne töltsön túl sok időt hanyatt fekve a strandon! A hanyatt fekvés nyomhatja a vena cava-t, ami gátolja a megfelelő vérkeringést. 

Hidratáljon!

Könnyű kiszáradni a strandon még akkor is, ha nem várandós, de most különösen fontos, hogy kellően hidratált maradjon! A megfelelő mennyiségű vízfogyasztás azért is fontos, mert a szervezet vérmennyisége jelentősen megnőtt, hogy megfeleljen a baba szükségleteinek, valamint egyre több folyadékra lesz szüksége a magzatvízhez is.  

Első a biztonság

Kiváló minőségű fürdővíz mellett is segíti a kórokozók elszaporodását a nedves fürdőruha és lehűlt alsótest, ezért fürdés után öltözzön át száraz fürdőruhába és csak száraz törölközőre üljön! A mellékhelyiségben használjon papucsot. Akár egyedül, akár másokkal együtt jön a strandra, fontos tudni, hol van az  legközelebbi elsősegélynyújtó pont a strandon!

Remélhetőleg most már nyugodtabb a strandolással kapcsolatban, és hamarosan vendégeink között köszönthetjük! Pakolja össze a strandtáskát, vegyen fel egy szellős nyári ruhát, és ne feledje otthon a hűtött kulacsot és a fényvédőt sem! 

 




Hajdúböszörmény mobilalkalmazás

 
Ne maradjon le semmiről!

Nevezetességek, Éttermek, szálláshelyek, Városi rendezvények, GPS kalauz