Bocskai Strand- és Gyógyfürdő

Hajdúböszörményi Termálkemping és Apartman

  • 3.png
  • 4.png
  • slide-940x270-1a.jpg
  • slide.png
  • slide1.png

Magyarországon törvény szabályozza, hogy a 14 éven aluliak nem vehetik igénybe a gyógyvizes medencét, kivéve, ha ezt a szakorvos kifejezetten javasolja! Ennek oka, hogy a termálvizek magas ásványianyag tartalma még a felnőtt szervezetet is megviseli bizonyos idő után. 

Másképp hat a gyermekek szervezetére

A gyógyvizek összetétele, a bennük lévő ásványi anyagok mennyisége és minősége nem egyforma (épp ezért járnak különböző helyre gyógyulni pl. izomfájdalommal és nőgyógyászati panaszokkal).  Ezek a bőrön és a légutakon át felszívódnak, s bizonyos anyagoknak olyan magas a koncentrációja, hogy felnőtteknek sem ajánlott egyszerre 20-30 percnél többet lenni a gyógyvízben. Gondoljunk bele, hogy gyógyszerből sem adunk akkora adagot egy  gyereknek, mint egy felnőttnek! A fejlődő szervezet nehezebben dolgozza fel az ilyen nagy mennyiségben kapott ásványi anyagokat. 

Emellett a meleg gyógyvíz megterheli a tüdőt, légutakat, vérkeringést és a szívet is, a gyerekek szívének és keringésének pedig még rövid időre sem tesz jót. Emellett a babáknak/gyerekeknek amúgy is alacsony vérnyomását még jobban leviszi a meleg víz. 

Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy ezt a szabályt nem mi hoztuk - törvény írja elő! Így saját felelősségre sem lehet kisgyermeket a gyógyvízbe bevinni! Szintén törvényben előírt szabály, hogy a termálvizes vagy úszómedencébe is csak felnőtt felügyelete mellett lehetnek a 6 éven aluliak és az úszni nem tudó 14 év alatti gyermekek! 

 




Hajdúböszörmény mobilalkalmazás

 
Ne maradjon le semmiről!

Nevezetességek, Éttermek, szálláshelyek, Városi rendezvények, GPS kalauz