Bocskai Strand- és Gyógyfürdő

Hajdúböszörményi Termálkemping és Apartman

  • 3.png
  • 4.png
  • slide-940x270-1a.jpg
  • slide.png
  • slide1.png

A termálfürdő látogatása jót tesz testnek és léleknek egyaránt! De mi van akkor, ha a család nemrégiben bővült? Mehetünk babával a termálfürdőbe, strandra? Íme, mire kell figyelni, ha babával tervezzük az első termálfürdői látogatást.

 Hány éves kortól lehet fürdőzni a babával? 

Talán a legfontosabb kérdés, amit a szülők feltesznek maguknak: Hány éves kortól mehetnek a babák termálfürdőbe? Szakértők szerint, ha a baba egészsége stabil, akkor már akár 6 hetes koruktól lehet látogatni vele a termálfürdőt! Ennek előfeltétel természetesen az, hogy előtte orvosi vizsgálaton vegyen részt az anya és a kicsi is. A kismamára is vonatkozik, hogy a szülés utáni időszaknak minden komplikáció nélkül kell eltelnie. A biztonság kedvéért beszéljen nőgyógyászával az üdülésről, hogy semmi se akadályozza a kikapcsolódást!

 Babaúszás, mikortól?

Sok szülő kíváncsi, mikortól lehetséges a babaúszás, hiszen ma már sok fürdő kínál babaúszás tanfolyamot vagy egyéni úszásoktatást. Ez elvileg a 3. hónaptól lehetséges, de sokan megvárják a fél éves kort. A Bocskai Strand-és Gyógyfürdőben szombat délelőttönként két egymást követő csoportban tartunk babaúszást. Tudjuk, hogy a kicsik bőre érzékeny, ezért a víz pH értékének és hőmérsékletének megfelelő beállításával, illetve a medence klórtartalmának csökkentésével erre fokozottan figyelünk!  

 Mire figyeljek? Mi legyen a strandtáskában?

Minden szülő tudja: gyerekkel utazni egy kisebb költözésnek tűnik, hiszen szeretnénk minden eshetőségre felkészülni. A strandtáskában mindenképpen legyen:

  • Bolyhos törölköző/fürdőköpeny a baba megszárításához és betakarásához csobbanás után
  • Elegendő (úszó)pelenka és nedves törlőkendő
  • Cumisüveg, tápszer/bébiétel
  • Ha szoptat, nagy, puha kendő, amivel eltakarja magukat
  • A baba kedvenc játéka vagy ölelőkendője sem hiányozhat
  • Babaolaj, amivel vízbe menetel előtt bekeni a kicsit, hogy a víz ne okozzon bőrszárazságot. Pancsolást követően is be kell olajozni/krémezni a babát!
  • A baba érzékeny bőrének megfelelő, magas faktorszámú napvédő krém - még akkor is, ha csak az árnyékban tartózkodunk!
  • Elegendő folyadék! A termálvízben lévő sók vizet vonnak ki a szervezetből – ezt pótolni kell!

Mennyire bababarát a hely?

Jó, ha a szoba kellően közel van a fürdőhöz, így bármikor visszavonulhatnak, ha a pici már nyűgösebb. Mindez egyszerűbbé teszi az üdülést egy babával, a szoptatásbarát környezet pedig csökkenti az anya és a baba potenciális stresszét. A Bocskai Strand-és Gyógyfürdő gyógyapartmanos szobáinak nagy előnye, hogy a lépcsőn lesétálva közvetlenül elérhető a fürdő, s mivel az ár tartalmazza a korlátlan fürdőbelépőt az itt-tartózkodási idő alatt, akár csak egy szoptatás vagy pelenkázás erejéig is gyorsan visszavonulhatnak. A minikonyhával felszerelt stúdió és apartman szobáinkban pedig mindent megtalál amire szüksége lehet, valamint igény szerint babaágyat és etetőszéket is biztosítunk. Akik a hosszú hétvége helyett inkább nyugodtabb időszakot választanának, azoknak ajánljuk „Hételő csomagunkat” vagy „Hétközi csomagunkat” ajánljuk.

Ha nem kifejezetten bababarát fürdőt választ, érdemes tájékozódni a kiválasztott fürdő vízének összetételéről! Egyes gyógyvizekben olyan magas a kénkoncentráció, hogy az gyerekeknek csak 12 éves kortól ajánlott. Más létesítményekben a nyugalomra vagy a romantikára helyezik a hangsúlyt – ezért jó, ha tájékozódik utazás előtt!

Fertőzések – Segítünk megelőzni! 

A gombás megbetegedések csak nagyon ritkán fordulnak elő termálfürdőzés után a babáknál. Fürdőzés után alaposan zuhanyozza le gyermekét, szárítsa meg és öltöztesse fel. Ez csökkenti a gombák szaporodásának kockázatát. Erre ne csak a babánál figyeljen, hanem önmagánál is, hogy tényleg ne érje kellemetlen meglepetés! A Bocskai Strand-és Gyógyfürdőben a vízminőséget minden nap 2-3 óránként, rendszeresen ellenőrizzük és mindent megteszünk annak érdekében, hogy vendégeink valóban nyugodtan és önfeledten élvezhessék a fürdőzést.

Fő a fokozatosság!

Tervezzen sok időt és pihenést, és meglehetősen rövid, egyenként 5-10 perces fürdési időt, szünetekkel. Mindent lassan kell kezdeni, hogy a baba ne féljen a víztől. A babák kisgyermekkori vízhez szoktatása jót tesz motoros képességeiknek és egészségüknek, és a legtöbb esetben nagyon boldoggá teszi a mamát és a babát is! 

Hogyan hat a babára?

A termálvíz és a termálfürdő gyógyászati ​​előnyei régóta tudományosan igazoltak. A babával való úszás a meleg, ásványi anyagokban gazdag vízben csökkenti a kicsik félelmét és erősíti az önbizalmukat. A termálvíz biztosítja a jó és pihentető alvást, mert javítja a keringést és a légzést. A motoros készségeket, a testtudatot és az érzelmi fejlődést is pozitívan befolyásolja a termálfürdő (rendszeres) látogatása.

Ne feledje - bárhova megy is a család, akár a pár hónapos babának is az a legfontosabb, hogy az anya közelségét érezze. A környezetváltozás jót tesz a szülőknek is, az új látnivalók pedig a kicsit is lekötik. Ráadásul Hajdúböszörményben a zöld környezetben, friss, tiszta levegőn a sétával egybekötött altatás is egyszerűbb, és jó hatással van a babára.

 

 




Hajdúböszörmény mobilalkalmazás

 
Ne maradjon le semmiről!

Nevezetességek, Éttermek, szálláshelyek, Városi rendezvények, GPS kalauz